איך לבחור קבלן שיפוצים מומלץ?
כשאתה בוחר קבלן ראשי לשיפוץ שלך, השלבים הפשוטים האלה יכולים להוות את ההבדל בין ביטחון מלא ללילות ללא שינה.
בקש המלצות
מפה לאוזן, היא הדרך הטובה ביותר למצוא איש מקצוע מוסמך להתמודד עם העבודה. שאל קרובי משפחה, חברים ושכנים שאיתם הם חוו ניסיון טוב. ותשאלו מה הפך את זה לחוויה חיובית, איך הקבלן טיפל בבעיות והאם הוא ישתמש שוב באותו קבלן.
תסתכל על אישורים
עם המלצות ביד, ערכו מחקר מקדים, בין אם זה באמצעות שיחת טלפון או ביקור באתר הקבלן. גלה אם הוא או היא מחזיקה בכל הרישיונות הנדרשים מרשויות המדינה והעיריות המקומיות, יחד עם ייעודים של איגודים מקצועיים והאם הוא קבלן שיפוצים רשום בישראל חפש קבלנים שהשקיעו בקורסים ועברו מבחנים קפדניים כדי לזכות בהסמכות מסוימות. עם זאת, שים לב שלא כל האישורים נוצרו שווים. עשה שיעורי בית וגלה את הדרישות.
ראיון מועמדים
צמצם את רשימת המתמודדים וקבע פגישות. נסו לשמור את זה לשלושה קבלנים, כי דברים יכולים להיות מבלבלים מעבר לזה. הדרך שבה קבלן עונה על שאלות היא חשובה ביותר, אבל התקשורת הולכת לשני הכיוונים. עליכם גם מצד שני לשאול גם הרבה שאלות.
בדוק פרויקטים
בקשו לראות חלק מהפרויקטים של הקבלנים. אם אתם מאשרים אותם, בקשו אסמכתאות והתקשרו ללקוחות לשעבר של קבלנים כדי לבדוק אותם. שאל כיצד עזרו הקבלנים בביצוע הפרויקטים. האם הם עמדו בזמנים ובתקציב? האם הלקוחות היו מרוצים מהתוצאה? האם היה משהו שאפשר היה לעשות אחרת?
זכור שכאשר אתה שוכר שיפוצניק, אתה קונה שירות ולא מוצר. איכות השירות תקבע את איכות הפרויקט המוגמר. הנה כמה דברים שתרצה לחקור ושאלות שתרצה לשאול בעת ראיון עם שיפוצניק.
1: לשמור על כתובת קבועה למשלוח דואר, כתובת דואר אלקטרוני, מספר טלפון אישי, מספר פקס, טלפון סלולרי ותא קולי
2: לעשות ביטוח קבלני שמגן עליך מפני נזקים. בקשו העתק של תעודות הביטוח של השיפוצניק ליתר ביטחון. כמו כן, שאלו את המשפץ כמה הפרויקט הוסיף לערך הבית וישיג ביטוח נוסף מהספק שלכם.
3: כמה זמן החברה פועלת בשם שלו ? האם המשפץ מקיים קשרים איתנים עם קבלנים כמו אינסטלטורים וחשמלאים ועובד איתם בצוות?
4: האם הקבלן הוא בעל מוניטין אמין בקרב לקוחות ועמיתים? האם יש רקורד של הצלחה?
5: האם הקבלן הוא קבלן שיפוצים רשום וכמה זמן הוא כזה?
קבל את זה בכתב
לאחר בחירת קבלן, עיין במסמכים שהוא או היא הכין. האם הם נראים מקצועיים? בדוק את החוזה. האם זה נראה הוגן ומאוזן? וודא שההסכם המשפטי כולל את הדברים הבאים:
- הצעת מחיר , מפרט מדוייק ופריסת תשלומים
- פרטים לגבי היקף העבודה
- תוכנית האתר
- לוח זמנים רציף של משימות בנייה ראשוניות
- עלות שינויים ותוספות
- אחריות מפורשת
- סעיף על יישוב סכסוכים( מה קורה במידה ו…)
- ויתור על שעבוד, שימנע מקבלני משנה וספקים להטיל עיקול על בית אם החשבוניות שלהם לא ישולמו על ידי הקבלןאם הכל מסתדר, אתה יכול לחתום על הקו המקווקו בביטחון!