בניית בריכה פרטית מחיר
צפו בסרטון תחילה ולאחר קראו ותקבלו את כל הפרטים המלאים על בניית בריכה פרטית – טיפים, עלויות. מה כדאי? ומה מומלץ?
היות ואנו עוסקים בבריכה חפורה, הרי שהחוקים והתקנות מאוד מוגדרים ומחייבים את אלו שחפצים בבריכה וסטייה מהן יכולה ליצור בעיה של ממש ברישוי הבריכה. בבריכה צריך לתכנן מראש ולהקפיד על הכללים מהתחלה ועד הסוף, אחרת הבריכה יכולה להפוך ממקור הנאה למקור של תקלות שתיקונן יקר ולעיתים מורכב מאוד. עוד מהתקופה שבה היו משתכשכים בבריכה בכדי להוריד את עמל היום, או להצטנן מהחום הכבד, כבר אז היו אלו שאמרו “סוף מעשה – במחשבה תחילה”.
מזל טוב, החלטתם לבנות בריכה ועכשיו מתחיל התהליך איזה בריכה, למה בריכה, כמה בריכה ואיפה בריכה. נכון, בריכה אינה מוצר להמונים אבל כבר מזמן אינה נחלתם הבלעדית של ה”אלפיון העליון עליון”, וכיום גם לא צריך “למכור כליה” בכדי ליהנות מבריכה בחצר.
מהי בריכה פרטית?
ככלל, בריכות פרטיות, כלומר כאלו ששייכות לבית פרטי אחד או דו או שלישייה, מקובל להניח שמדברים על בריכה “עילית” או “חפורה”. בריכה עילית או בשמה הגנרי “בריכת אינטקס” היא כזו שרוכשים את כלל האביזרים בחנות או באינטרנט, הבריכה עשוייה מיריעת PVC מחוזקת עם תמיכות מברזל, זמן ההקמה שלה קצר, היא מונחת על גבי הקרקע, וכיום לא נדרש רישוי מיוחד עבורה, למרות שגודלה יכול להגיע גם לכ- 10 מטרים אורך על 4 מטרים רוחב! לא שזה תקין שאין צורך לרישוי ומבלי להיכנס למה לא נדרש רישוי, נציין בקצרה כי רישוי במקרקעין דורש, על פי רוב, רק מה שמחובר קבוע לקרקע, וכל מה שהינו נייד הופך ממקרקעין ל”מטלטלין”. ומי שעדיין רוצה להתפלפל בהגדרות, אז ויקיפדיה מגדירה זאת כך: מיטלטלין הוא כל רכוש פרטי מוחשי שהוא נייד, זאת בניגוד למקרקעין (קרקע וכל המחובר אליה) שהם נכסים לא ניידים (נכסי דלא ניידי – נדל”ן).
השמים הם הגבול, בערך הגבול, גם המים הם סוג של גבול, יש בריכות סקימר, ויש בריכות אינסוף, יש בריכות עם חימום וכאלו שלא, בריכות עם מפשלים, ושחיה נגד הזרם, ומוסיקה תת קרקעית, ורצפה עולה ויורדת, ובריכות עגולות, ומלבניות, טבעיות בהן הצמחים מבצעים ניקוי של המים או באמצעות פילטרים וכימיקלים, יש כיסויים “רכים” או קשיחים, יש בריכות בטון וכאלו שעשויות מברזל ופיברגלס, יש ויש ויש – למעשה יש כמעט אינסוף אפשרויות, בערך כמו לבנות בית. בכדי להתמקד – מה טוב ונכון עבורנו שווה וכדאי מאוד להתייעץ עם בעל מקצוע עם המלצות, גם אם יש לו אינטרס, לפחות הוא יוכל לכוון אותנו ליעד הנכסף ולהעריך כמה זה עולה בכלל וכמה מזה יכול להיכנס למסגרת התקציב שהגדרנו (כמובן שהנחה שאתם מבצעים תמחור בניה מקצועי נכון ?! ) ?
היות ובריכה דורשת השקעה ראשונית גדולה וגם לאחר מכן תחזוקה שוטפת שאינה זולה. היה ונרצה לדלג ולהגיע לסוף אפשר לציין את הסכום 200 אלף ₪ (אוג’ 2019) לא כולל מע”מ כמובן כסכום שעולה בריכה, 8 מ’אורך על 3 מ’ רוחב, עומק ממוצע 1.6 מ’, עם סקימרים, החל משלב התכנון ועד סיום התקנת האריחים בהיקף הבריכה. אם נוסיף על כך עלויות שוטפות כ- 200 ₪ בחודש (למטפל העצמאי DIY) או 1,000 ₪ ל POOLMAN מקצועי שמגיע אחת לשבוע לנקות/להשלים/לסדר וכו’.
אבל אם ממש רוצים לעשות סדר ולהבין מה כוללים המחירים ולמה זה הממוצע, שווה להמשיך בקריאה.
לבריכת שחיה בישראל ישנה תקינה המסדירה את שנדרש על פי חוק מכל אדם או גוף שמבקשים להקים בריכה. התקנות נמצאות בקובץ בשם “תקנות התכנון והבנייה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות)”, קבלת היתר הבניה לבריכה כוללת בדיקה שאנו עומדים בדרישות החוק והתקנות בעצם ההקמה, אך גם בעתיד מחויבים לחוקים ותקנות אלו. ההנחיות כוללות פרטים רבים וגם הבחנה בין בריכה פרטית, לבריכה טיפולית, פעוטות, ציבורית ועוד.
בריכת שחיה פרטית מוגדרת ככזו שמשמשת עד 3 יחידות דיור או 3 יחידות ארוח. אם בכך לא די, כמעט לכל מועצה/עיר/יישוב יש דגשים והתניות להקמת הבריכה, כגון גודל הבריכה יחסית לקרקע, מיקומה בשטח, עומק מירבי, סוג גידור מסביב לבריכה, אפשרויות מעבר אל/מ, שערים, נעילות, חשמל, חיטוי וסינון המים, ריקון הבריכה וייעודה.
- בריכות בטון חפורות – בתהליך יציקה בשטח, השלד עשוי בטון, הבניה נעשית בדומה לבנית מרתף, כל הצנרת מוטמנת מראש בשלב היציקות, קיים תכנון מלא של אינסטלציה לניקוז/מילוי מים וכו’, החיפוי יכול להיות החל מאריחי שיש, עובר למיקרוטופינג, קרמיקה, פסיפס ועוד.
- בריכות פיברגלס – בריכות יצוקות (תעשייתיות) יש בריכות שנרכשות בגדלים קבועים כמוצר מדף, ויש כאלו שמיוצרות לפי מידה על פי דרישת הלקוח (והן גם יקרות יותר).
- בריכות מתועשות – בטון או פיברגלס, בריכות אלו מוכנות על פי דרישת הלקוח בהתאם למידות בשטח כולל כל החלקים הנדרשים, הם מונגשים בהובלה למקום הבריכה ומונפים בעזרת ציוד כבד (מנוף) לנקודת בה הם ישוכנו.
בריכה ביתית מחיר
ציינו לעיל כי אנו מתמקדים בבריכה “רגילה” 8 על 3, עם סקימרים. מכאן, אם הבניה של הבריכה היא חלק משלד הבית, אזיי ההתחשבנות מול הקבלן היא כחלק מהשלד, מספר מקובל להקמת בריכה ינוע בין 60-80 אלף ₪, בשורה התחתונה הקבלן “משחק” עם התקציב אצלו בהתאם לסה”כ הפרוייקט ולעולם לא ממש תדעו כמה עולה הבריכה בפועל והמנעד הוא גדול. אפשר כמובן לעשות תחשיבים לפי נפח קוב חול, ועלות יציקה וכלונסאות וכו’. זה ברמה התאורטית אכן נכון, אלא שהקבלן רואה פרוייקט ומחשב את סה”כ העלויות שיש לו בביצוע העבודה. אם חופרים ממילא מרתף, כי אז חפירה נוספת של בריכה אינה מהווה הוצאה גדולה עבורה, לעומת זאת אם אין מרתף ורק בריכה, אזיי זו הוצאה יחסית גדולה וכו’. בכל אופן ננסה למפות את העלויות – מה עולה כמה.
עלויות בניית בריכה ביתית
מבוסס על בריכת בטון 8X3, שטח סטנדרטי , אביזרים נפוצים בשוק הבריכות באיכות טובה (אירופאי או שווה ערך)
- תכנון 1,500 ₪ על ידי איש בריכות , כולל סקיצה והכנה לשרטוט
- יועץ בטיחות 1,200 ₪ כולל הנפקת אישור עבור היתר בניה
- חפירה ופינוי 30,000 ₪ הערכה לחפירה + יציקה
- חפירת כלונסאות 6,000 ₪ לפי 6 כלונסאות לעומק של 10 מטר בקוטר 50 ס”מ
- יציקת כלונסאות 20,000 ₪ לפי 2 מ”ק קוב לכלונס
- הכנת תשתיות + צנרת 15,000 ₪
- איטום 7,500 ₪ פניפ + חוץ כולל יריעות ביטומניות כולל חדר מכונות
- טיח פנים והחלקת שטחים 34,000 ₪ הכנה מלאה של השטחים כולל טיפול נגד חלודה כולל ביצוע ע”פ מפרט תרמוקיר או שווה ערך כולל הדבקת אריחי פסיפס עם רובה אקרילית (לא כולל הפסיפס עצמו)
- ציוד ואביזרים לבריכה 14,000 ₪ אנלטים (5 יחידות) , תאורת לד (3 יחידות) , סקימר (3 יחידות) , מילוי אוטומטי (1 יחידה) כולל התקנה . אביזרי סינון (אינלט) מתוצרת astral מתכוונן כולל התאמה לקרמיקה , גוף תאורה תת מיימי מתוצרת astral כולל חיבור לשנאי כולל כבל חשמל עד למוצא מגוף הבריכה , סקימר גדול לבטון מתוצרת astral כולל מכסה מותאם לריצוף , מתקן למילוי מים אוטומטי כולל התקנה לאחר יציקה
- ציוד לחדר מכונות – מכשירים 14,000 ₪ מסנן חול (1 יחידה) , משאבת סיחרור (1 יחידה) צנרת pvc קומפלט + ברזים/מגופים לחיבור היחידות בחדר מכונות כולל חיבור
- פסיפס 7,500 ₪ מבוסס על 150 שקל למטר
- רובה 325 ₪ קובה אקרילית איכותית 25 קילו בגוון לפי בחירה
- לוח חשמל קומפלט 7,500 ₪ חשמל עבור משאבות סינון כולל שנאים עבור תאורה וחיווט בחדר המכונות . חיווט פנסים עד חדר המכונות , הלחמת כבלים + איטום . גוף תאורה דו תכליתי לחדר המכונות , הארקה לסולם . הלוח כולל כל ההכנות הדרושות
- חדר מכונות קומפלט 9,000 ₪ הספקה והתקנה , צנרת איוורור שני צינורות 4 צול עם מקל סבא לכל אחד , מפוח בחדר המכונות , סולם ירידה לחדר המכונות ומכסה נירוסטה לסגירת חדר מכונות
- עבודות הכנה אינסטלציה וחשמל 5,000 ₪ העברת צנרות מים , צנרת לניקוז עודפים לבור חלחול , צנרת חשמל ייעודית עד למקורות החיבור
- סה”כ 172,525 ₪ לא כולל מע”מ:
מע”מ 29,329 ₪ 17%
סה”כ כולל מע”מ 201,854 ₪
תוספות:
- כיסוי חשמלי הידראולי 35,000 ₪ כולל מסילות צד והתקנה קומפלט, כולל משאבת מים עילית לפינוי במקרה גשם
- מכשיר מלח לניקוי המים 6,500 ₪ חלופה לשימוש בכלור
- חימום 16,000 ₪ משאבת חום חיצונית 24kw כולל הובלה והתקנה
- צנרת לחימום מים 2,000 ₪ צנרת PVC כולל חיבור למערכת מים בחדר המכונות , העברת חשמל לנקודת החיבור
מה לא נלקח בחשבון?
- גידור היקפי – יש חובה לגדר בריכות, ויותר חשוב – גדר היא לא ההגנה, אנחנו ההורים הם ההגנה, הגדר היא רק חלק ממערך ההגנה על הבריכה.
- ריצוף, דק – העלויות משתנות בהתאם למה שנבחר ונראה לנו הכי מתאים, בין 350 – 1,000 ₪ למ”ר בממוצע
- פרגולה או צלון נאסף עילי – מעל הבריכה, חשמלי/ידני, למנוע נשירת עלים למים וכמובן הסתרה מהשמש.
- תאורה בהיקף הבריכה – חובה לשמור על מרחק של כ 2 מטר בהיקף (מרחק/גובה) וגם אז לעבוד עם חשמל 12 או 24 וולט.
- שונות – משחקי בריכה, אבובים, כדורים, מיטות שיזוף, כסאות, מערכות קול עמידות במים וכו’
- מקלוני בדיקת איכות המים, אריזה לכ 50 יחידות עולה כ 20 ₪ עד 40 ₪ ומומלץ לבדוק את איכות המים 2-3 פעמים בשבוע.
עלות ניקיון בריכה ביתית
סעיף הניקיונות הוא סעיף חשוב בכל בריכה כי מי היה רוצה לשחות במים עכורים? הטרנד החם בעולם המים הם הרובוטים, ואחת החברות ששולטות בתחום היא מיטרוניקס מקיבוץ יזרעאל. הרובוטים אומנם יעילים אבל יקרים להפליא ויש התייחסות האם מדובר בבריכה עילית או חפורה האם פסיפס או PVC האם הרובוט מטפס או רק בתחתית, האם כולל תחנת עגינה או שלא האם נשלט על ידי BT או מחייב סיוע ידני ועוד. ככל שרשימת המשאלות עולה כך המחיר מטפס ומגיע עד 7,000 שקלים לרובוטים החדשים שיודעים לתקשר דרך הטלפון הנייד. חשוב לזכור שרובוט משוכלל ככל שיהיה אינו יודע לנקות את המסנן של עצמו, אינו יודע אם “חתיכת פסיפס נפלה” ומחייב גם אותנו לסייע לו בעבודה, אבל אין ספק שהרובוטים ייעלו את עבודת הנקיון הנדרשת.
אבל, אפשר לנקות בריכה לא רק בעזרת רובוט משוכלל שיוצא לטיול מימי מדי יום ולילה. אלא באמצעות מסננים ידניים או מטאטא שמוביל את הלכלוך כלפי מעלה בצורה ידנית ומשם באמצעות רשת מושלך לפח האשפה. יש עוד פתרונות ביניים, אבל “בגדול” זו או עבודה ידנית שבועית או מטלה לרובוט. כחלק מהטיפול והתחזוקה של הבריכה.
עלויות תחזוקה של בריכה ביתית – חשמל, ציוד מתכלה, בדיקות וחומרים
עלויות חודשיות בקיץ תעלנה סביב 200 ₪ לחודש בטיפול עצמאי DIY כולל עלויות החשמל והחומרים לניקוי הבריכה, או כ-600 עד 1,000 ₪ אם בוחרים POOLMAN, שמגיע בממוצע 4 פעמים בחודש, אך לא כולל את עלות החשמל והמים.
בנוסף, יש לקחת בחשבון שיש לטפל בבריכה ובאזור המים לפחות פעם בשנה, לעדכון הרובה, לחיזוקים שונים, לצביעת הדק (אם יש דק עץ כפול 2 עד 3 פעמים בשנה). כמו כן לפעמים יש נזילות בבריכה פרטית, במצב כזה כדאי לשכור את שירותיה של חברת איתור נזילות מקצועית
הערות חשובות
- לכל בריכה מתווסף גם חדר מכונות, ואם מדובר בבריכה מסוג “אינסוף” INFINITY, אזיי גם יש להוסיף “חדר איזון, שמטרתו לאזן את קוו המים ל”0” עם שפת הבריכה.
- את חדר המכונות מומלץ לחפות בקרמיקה ולא להשאיר חשוף או עם טיח וצבע. נזילה קטנה והכל הופך למקום טחוב ומלוכלך.
- לא להתפתות לתת ל”טייח” לבצע את עבודות הגמר בבריכה, בריכה זו מלאכה ייחודית בפני עצמה, בדיוק כמו שצבעי אינו רצף. ישנם פרטים ייחודיים בתחום ולכן מומלץ לא להתפתות למחיר מוזל, ויש לתת לבעל מקצוע ייעודי עם המלצות לבצע עבורכם את מלאכת הבריכה. (ראו הוזהרתם)
- רובה אקרילית איכותית עדיפה על רובה מסוג אפקוסי בכל מה שקשור לבריכה.
- רצוי שחדר המכונות יהיה עם כיסוי נירוסטה או דק עץ (מי שעושה דק). חיפוי ברזל או אריחים, אולי יפה אבל קשה לתפעול ביומיום.
- הקימו 2-3 נקודות מים כלליות באזור היקף הבריכה לטובת ניקוי ותחזוקה.
- תייעודו שטח בו תניחו את כלל הציוד שקשור לבריכה, נקיונה, כימיקלים וכו’
האם זה בכלל שווה כלכלית?
בהנחה שעלות המים שקולה להשקיה של גינה (כולל מדשאה בריאה), יוצא שעלות המים בבריכה אינה יקרה בהרבה מגינה עשירה שדורשת תחזוקה רבה, שנית עלות בריכה אמרנו כ- 200 אלף ₪ (מע”מ חברים , לא לשכוח , תמיד להוסיף את חברינו הטוב) , אך ערכו הנדלני מוערך בפי 2, כלומר ערך הנכס עולה בכ- 400 אלף ₪. אם בחרתם להשכיר את הנכס, הרי שמתווכים מעלים את שווי הנכס כולל בריכה בכ 20%-40% מול בתים זהים בסביבה.
מעבר לכך שכל השכנים שומעים את שאגות הילדים ושכשוך המים, שחייה, בדומה לפעילויות גופניות אחרות, תורמת רבות לשיפור הדימוי העצמי ולחיזוק הביטחון העצמי. היא מאריכה ומשפרת את איכות חיינו, ותורמת לתחושת מימוש ובריאות נפשית. לא מעט מחקרים הראו שספורט משפר אותנו כמעט בכל תחום בחיים…. ואם בכך אין די הרי שיש משהו במים שמשפיע על מצב הרוח בצורה חיובית ומסייע להפיג את הטרדות היומיות.
תתחדשו חברים ותקפידו על הכללים.
והכי חשוב צאו לדרך עם תקציב מקצועי סגור , זוהי הדרך הנכונה להתחיל תהליך בניה .
בהצלחה !
תומר חן ריחאנה וצוות בונים בית.