איך בוחרים דלתות פנים לבית?
איך לבחור דלתות כניסה?
דלת פלקסבורד, דלת כוורת, למיניטו, כן עמידה למים לא עמידה למים , פתחת אור , דלתות אלומיניום , דלתות קו אפס ועוד…
בדלתות הפנים יש עשרות חברות וסוגים וזו אחד הנושאים המדוברים בקבוצות הווטסאפ של בונים בית .
בממוצע קיימים 7-13 דלתות פנים וחשוב להבין היטב את כל מה שקשור לנושא הזה, מכיוון שמדובר על נושא משמעותי בבית הן מבחינת העיצוב והן מבחינת הפונקציונליות ומחיר.
מחיר ממוצע של דלת פנים היא 1600 שקלים אך על מנת שלא תלכו לאיבוד בשלל המושגים וההבטחות אני מביא לכם כאן את כל מה שתצטרכו לדעת
טיפים:
- חשוב להגדיר מראש את גודל הפתח של הדלת (גובה ורוחב) ואת צורה וכיוון הפתיחה (דלת ציר, דלת נגררת חיצונית או דלת נגררת עם כיס פנימי בתוך הקיר, דלת כפולה ועוד) אלו פרמטרים חשובים מאד ומשפיעים מאוד על תקציב הדלתות שלכם .
- מחיר דלת בגדלי סטנדרט (206 גובה על רוחב של 70-80-90) נמוכה משמעותית מדלת בגבהים לא סטנדרטיים , זה אמנם יפה אך צפו למחירים גבוהים לכל דלת (התאמה אישית.
- כיוון הפתיחה של הדלת הוא חשוב ביותר והוא חלק בלתי נפרד מהתכנון של כל חדר בחלל הבית. אתם חייבים לבדוק את האדריכל שלכם ואת כיוון הפתיחה כדי שלא תמצאו את עצמכם מתקינים דלת בכיוון לא נכון או שהדלת תיתקל במשהו שאמור להיות בכיוון הפתיחה.
- דלתות הזזה משמעותית יותר יקרות מדלתות ציר (עד עשרות ומאות אחוזים יותר יקרות).
- משקוף”שטוף קנט” – משקוף ישר ונראה זהה בשני צדי הקיר. הדלת מתחילה בדיוק היכן שנגמר המשקוף ללא חפיפה ביניהם. מראה נקי וחלק והן נחשבות יותר יקרות , החסירון שלהם שהן פחות אקוסטיות כיוון שאין חפיפה בין הדלת למשקוף.
- “פלקס” או דלת עם מגרעת, היא דלת בעלת מגרעת שמתלבשת על המשקוף, שגם לו יש מגרעת בצד הסגירה של הדלת (בצד השני הוא חלק). דלת זאת היא דלת יותר אקוסטית (בגלל אותה חפיפה) אך נותנת מראה פחות “נקי” וכמובן שהיא יותר זולה מדלת השטופקנט.
- דלתות קו אפס, מדובר בדלתות ללא משקוף שמגיעות במישור הקיר ומתמזגות עמו, דלתות אלו נחשבות לחדישות וליקרות יותר מדלתות פנים בעלות משקוף בערך 3000 שקלים.
- דלתות אלומיניום – דלתות מאוד נקיות שעשויות אלומיניום , איכותיות מאוד , חיסרון – יקרות, 2500-3500 שקל
- מסגרת הדלת לרוב עשויה מעץ או מחומר המכיל סיבי עץ, דבקים וחומר פולימרי (בדלתות עמידות למים). חשוב מאד להקפיד שהחלק התחתון של הדלת (שבא במגע עם הרצפה) יכיל שכבה באורך מינימלי של 7 ס”מ של המסגרת עצמה, אחרת המים עלולים להגיע לחלקים הרגישים למים בדלת.
- מילוי הדלת חשוב ליצירת בידוד אקוסטי ולהפחתת משקל הדלת (כך שיהיה פחות עומס על הצירים שמחזיקים אותה). ישנם כמה סוגים של מילויים לדלתות פנים: מילוי פלקסבורד, מילוי כוורת, ומילוי פוליאריתן מוקצף.
פלקסבורד – מילוי שעשוי מסיבית (לרוב מסיבי פשתן או שבבי עץ) ונחשב למילוי קל, מבודד ועמיד בפני טמ”פ (יש לו חומרים מעכבי בערה), מילוי פלקסבורד נחשב למילוי איכותי. לשים לב שאתם מקבלים 100% מילוי.
כוורת – קרטון דחוס – אינו איכותי , לא מומלץ
פוליאריתן מוקצף – פוליאריתן מוקצף הוא חומר פלסטי המבודד מבחינה תרמית אך לא מבחינה אקוסטית. - ציפוי הדלת חשוב גם וישנם כמה סוגי ציפויים
למינטו– MDF או HDF ומכוסות בלמינציה. טפט בצבע חלק או צבעים דמויי עץ עם ציפוי ניילון . דלתות הלמינטו פופולריות. עמודות למים בינונית.
פורמייקה – שכבות של נייר קראפט עם דבקים עמידים בפני מים. מצפים אתה- MDF/HDF בפורמייקה בגוון ובטקסטורה הרצויה.ישנו טווח של עוביים ושל איכויות, חשוב להקפיד על כך שהפורמייקה תהיה לפחות ס”מ וחצי ולא מלמין.עמידות במים בינונית
פולימר– יש MDF/HDF המכוסה חומר פולימרי, או דלתות שכולה עשויה מפולימר. אם כל הדלת פולימר, היא תצבע לרוב בצבע הנקרא צבע אפוקסי, שהוא צביעה אטומה למים. בדרך כלל המילוי שלה יהיה פוליאריטן מוקצף (בידוד תרמי יותר מאקוסטי). עמידות במים – גבוהה . (לבקש אחריות)
שלייפלאק (צבע בתנור) – MDF או HDF שצבוע בצביע אטום. נחשבות ליותר יוקרתיות ומעוצבות וניתן לחרוץ בהן גילופים וחריצים, עמידות במים – נמוכה , יקרות יחסית . יתרון – מראה יפה יותר
סטנלי (דלתות פלדה)– עשויות מפח מגולוון צבוע בתנור.בדרך כלל במילוי פוליאריתן מוקצף . עמידות במים גבוהה , גמישות עיצובית גבוהה . - תבקשו מנגנון נעילה מגנטי (טריקה שקטה)– במנגנון הזה הלשונית עצמה עשויה מחומר מגנטי וישנו לוח מגנטי על גבי המשקוף. באופן הזה, הלשונית נשלפת רק כאשר הדלת נסגרת. מנגנון זה מאפשר טריקה שקטה של הדלת ומבטיח שהיא תישאר סגורה גם כאשר היא לא נעולה.
- צירים סמויים – צירים שלא רואים אותם כשהדלת סגורה מתוך החדר כשהדלת סגורה
- משקוף – חשוב להתאים המשקוף לצבע ולמראה הסופיים של הדלת למראה אחיד. כיום רובם משתמשים במשקוף פולימרי שעשוי מתערובת של סיבי עץ ופלסטיק PVC שנקראת WPC. יתרון שהוא עמיד למים ולמזיקי עץ בניגוד למשקופי העץ .
- חריטות – חריטות, פסי ניקל, חלונות או עיגולי זכוכית קטנים (לרוב בחדרי רחצה) ,תבליטים מיוחדים (במיוחד בדלתות פולימריות).
כל תוספת כזו חברים היא תוספת במחיר אז תשקלו טוב. אני פחות אוהב אבל לשיקולכם . מראה חלק עם חריטה עדינה עיצובית יתאים לכם לשנים רבות . מראה נקי ויפה .
סיכום
זהו תחום עם תחרות רבה, שלל מושגים, חומרים ואיכויות. חשוב מאד לבדוק היטב לפני שאתם בוחרים דלתות פנים ובמיוחד את החברה כיוון שמרבית הצלחתכם תלויה ברובה באיכות ההתקנה והשירות שתקבלו.
הקבוצות מלאות בבונים שנכוו וכאלו שהצליחו , תוכלו לקבל המלצות רבות , כנסו לקבוצות ותצליחו .
מאמר מלא על דלתות תוכלו לקבל כאן
שלכם ,
תומר חן ריחאנה