גרניט פורצלן
גרניט פורצלן – מרצפות שנוצרות ומורכבות מבסיס של חרס בטמפרטורות מאוד גבוהות ומצופה בחומרים וצבעים מיוחדים שמקנים לו מרקם וצורה יפים , מתאים גם לרצפה וגם לחיפוי קירות .
קיימים כמה סוגים של גרניט פורצלן :
חצי גוף וגוף מלא שההבדל בינהם הוא בהרכב האריח , חצי גוף מורכב מבסיס + שכבת גלזורה עליונה וגוף מלא עשוי כולו מקשה אחת .
כשתגיעו לספקי הקרמיקה אתם תראו שיש כמה סוגים של אריחים מבחינת ציפוי וגימור :
מט – אריח רגיל שכולל גלזורת מט
מזוגג – מצופה בשכבת זכוכית דקה כדי ליצור לה מרקם ושומרת על חוזק האריח
מבריק/לפטו – אריח שעבר ליטוש נוסף בתהליך הייצור מה שיוצר שכבה מבריקה בחלקו העליון (יקר יותר מאריח מזוגג) וחיסרון נוסף שלו שהוא יחסית רגיש לכתמים בניגוד לאריח המזוגג.
יתרונות לגרניט פורמלן הם במגוון רחב שקיים בשוק , חזק ועמיד מאוד לאורך שנים , לא צריך “להשתעבד” מבחינת תחזוקה בניגוד לאבן/שיש , ניתן להדביק אותו על ריצוף קיים ובגלל המגוון והתחרות הרבה המחירים שלו נוחים .
עוד שאלה שעולה לא מעט בקבוצות הוא מהו חיתוך לייזר – בניגוד למה שחושבים החיתוך אינו מבוצע בעזרה לייזר 🙂 אלא רק סימון החיתוך והמשמעות שהחיתוך הוא מדוייק מאוד במידות ואין סטיות מהותיות במידות האריח.
כעת כשאתם מגיעים לחנות הקרמיקה (תוכלו לקראו כאן על החוויה שלי 🙂 ) מה אתם בוחרים ? איזה ריצוף? איטלקי ? סיני? ספרדי ? טורקי? כן, יודע , זו גם שאלה שעולה הרבה .
קשה מאוד לעמוד על איכות האריח לפי מוצא המדינה , ראיתי אריחים מאוד איכותיים מתוצרת איטליה אך גם ראיתי גרועים מאוד וכך מכל ארץ ייצור , אך איכות אריח איטלקי/ספרדי סטטיסטית אתם תקבלו אריחים באיכות מעולה , כיום האריח הסיני כבר מתקרב מאוד למקבילו האירופאי .
אם הייתי צריך לדרג אז איטליה/ספרד ולאחר מכן הסיני והטורקי בסוף.
טיפים
- תשאלו איזה דבק מומלץ לשימוש עם האריח (לפי תקן הרצף צריך להשתמש בדבק)
- תבקשו מהאדריכל פריסת ריצוף ותשתמשו בריצוף לביצוע הפרדה בין הפונקציות השונות בבית כדון חלל ציבורי, חדרים ועוד .
- על ריצוף מט פחות רואים ליכלוך , ביחרו ריצופים שמבחינת פרקטיקה יהיו לכם נוחים , בטח ובטח בבית עם ילדים .
- תקנו רק בחנויות הגדולות – רוב המחירים פחות או יותר זהים ורוב הסחורה נמצאת אצל כולם , מה שמשחק הוא השירות . אני מכיר הרבה מקומות שמפתים במחירים זולים אבל אם הייתי יכול הייתי “צועק” לכולם בקבוצות לא להתקרב לאותם מקומות . המטרה שלכם זה להיות נבונים ולא תמיד לסגור דווקא עם מי שמוריד לכם שקל או שניים.
- ממליץ לכם להגיע לחנויות הקרמיקה לבד ולעשות את הסקר לבדכם !
- לבקש אריח בחיתוך לייזר
- לא לבצע פוגה “0” אלא לפי תקן שזה 3 מ”מ (פוגה היא המרווח שיש בין מרצפה למרצפה ) מדוע ?
כיוון שאם תצטרכו להחליף מרצפה תחליפו רק את הפגומה ולא את הצמודות אליה גם , ישנם ספקים שלא נותנים אחריות במקרה וביצעת פוגה “0” , חשוב להקפיד לבצע נכון את הפוגות ולשאוב עם שואב את כל החריצים ולוודא שאתם קונים חומר רובה איכותי ורק לאחר ייבוש לנקות עם ספוג . זה יבטיח לכם שנים רבות של אטימות והגנה .
בהדבקת חיפוי קירות במטבח מומלץ להצמיד אותם לכל רוחב השיש כדי למנוע הצטברות שומנים .
גרניט פורצלן משמש גם לחיפוי קירות וההבדל בין חיפוי קירות לרצפה הוא אך ורק במקדם השחיקה של האריח , סטו …
טיפים נקודתיים תקבלו בקבוצות הנפלאות שלנו
בהצלחה !
תומר חן ריחאנה