כל מה שרציתם לדעת על דלתות
שלום חברים יקרים ,
עובדים בשבילכם 24/7 בטירוף…! אתם פשוט לא מבינים עד כמה ….
מקווה שאתם לומדים וקוראים באתר והשילוב של העזרה שלכם אחד לשני בווטסאפ פשוט מדהימה !!!
האתר הוא כל כולו עבורכם ועבור הקבלנים כך שרק הטובים יישארו איתנו , המשיכו להמליץ על כל קבלן שקיבלתם ממנו חוויה חיובית או בכלל במידה ולקחת קבלן מומלץ מהקהילה חיזרו , דרגו אותו באתר וכתבו לאחרים על החוויה שקיבלתם ממנו , הכל בשביל שתקבלו את הקבלן המתאים והטוב עבורכם. יש כבר 30+ קבוצות בארץ כולל באילת! ,בכל אזור יש כבר כמה קבוצות ואתם שולחים המלצות לא רק מהקבוצות אלא מכל הערוצים.
כל הזמן אשפר ונשפר את התהליך הזה כדי שקבלן טוב יהיה לו את הדף שבו תוכלו לראות בדיוק את האיכות שלו ושהקבלנים יידעו שאם לקחתם קבלן מהאתר הוא ידורג בסוף העבודה על ידכם וקבלן שלא הביא שירות שהוא מצוין יידע שגם יכול להיות מצב שהדירוג לא יהיה מקסימלי עבורו .
בסופו של יום אנו הבונים נבנה את ״הקאדר״ של אנשי המקצוע שמביאים את חווית השירות והמקצועיות הטובים בישראל ומי שלא יתיישר לסטנדרט השירות הזה לא יוכל להיות מדורג בצורה גבוהה באתר!
אז בהצלחה לכולם!!! בקרוב עוד מכירות קבוצתיות בכל התחומים (מצטער על העיכוב , כל בדיקה של ספק לוקחת זמן… ) ועוד…
המון לחץ(חיובי) , המון עבודה אז שוב ,סורי אם אני מתעכב , משתדל ומשתדלים לעשות זאת הכי טוב שניתן!
תקציר קטן מהיום שהיה בפנדור…
אז בואו נתחיל עם הנושא שיש לגביו לא מעט שאלות וחוסר הבנה – דלתות פנים!!!
(חשוב לציין שכל המאמר הזה מדבר על דלתות פנים בלבד!)
את המאמר הזה עשיתי תוך כדי סיור בפנדור , לפנדור הגעתי דרך אלכס, בונה פרטי מקבוצות הדרום שארגן את הפגישה איתם כדי לצלם לכם מתוך פנדור איך הכל נראה, איך מייצרים דלתות פנים ולהבין בעצם איך לקנות דלתות פנים? מה לשאול ? מאיזה חומרים עושים אותם ? מהם מידות סנטדרט לדלתות ומה קורה כשלא מבצעים מידות רגילות? בקיצור נענה כאן על המון שאלות ואעביר לכם המון מידע.
בדלתות פנים חברים יש צורך שתדעו מה אתם קונים כמו כל דבר בבניה וחשוב שתכירו ותדעו שאם לא לוקחים דלת בציפוי המתאים לה היא פשוט תירקב עם הזמן וכנ״ל לגבי המשקופים עצמם ,חשוב שתכירו את סוגי הצביעה , סוגי הדלתות והמשקופים,סוגי המילוי וכמובן אחריות שחשוב שתבדקו מהם גבולות האחריות וכמה זמן אתם מקבלים אחריות על כל דבר קרי מים, פרזול וכ״ו…
כמה מילים על פנדור למי שלא מכיר …
פנדור הם יצרני הדלתות פנים הגדולים בארץ ולכן המידע שתקבלו הוא נכון לכל עולם הדלתות בלי שום קשר , אז המון תודה לפנדור על הזמן והסיור ותודה לאלכס (בונה פרטי מהקהילה) על החיבור !!!
נתחיל ? קדימה…
אז לפני שסיירנו ישבתי עם אבי דהן סמנכל מסחרי ועם מור רכזת השיווק יחד במשרד כדי לענות על כל מה שחשבתי לנכון שיעניין אתכם הבונים אז יאללה , נתחיל עם השאלות והתשובות ולאחר מכן נסייר יחד במפעל פנדור.
כמה מילים על פנדור לפני שנתחיל …
דלתות פנדור הינה יצרנית הדלתות הגדולה בישראל.החברה מייצרת כ-240,000 דלתות בשנה ללקוחות פרטיים ולקבלנים. החברה מעסיקה כ-275 עובדים במפעלים ובמשרדי החברה. המפעל היצרני היכן שביצעתי את הסיור ממוקם בקרית גת , משרדי החברה ממוקמים בראשל״צ.
מהו שוק הדלתות ומדוע יש כאלו הבדלים במחירים בשוק הדלתות?
נתחיל בסקר כללי על עולם הדלתות בכלל בארץ …ממה שBDI מפרסם .
באופן כללי בשוק הדלתות בארץ רק 24% מכלל שוק הבנייה בארץ (פרטית + רוויה) קונים דלתות אצל נגרים ויבואנים שמביאים דלתות מחו״ל . כל השאר רוכשים בחברות הגדולות כגון פנדור/חמדיה/רב בריח וכ״ו…
כלומר החברות הגדולות מהוות כ76% מכלל מכירות הדלתות בארץ.
אחת הסיבות לכך היא שחברות הדלתות הגדולות הם בעלות תו תקן ישראלי .
הידעתם ?
כל הרווחיות (בכסף) לחברות בארץ בשוק הבניה החדשה (קרי בניה פרטית + רוויה) תופסים רק! 21% מכלל המכירות של החברות ו79% הולך לשוק השיפוצים !
וזה קורה כיוון שמי שמוכר בית בדרך כלל מחליף את כל הדלתות בבית כדי להעלות את ערך הדירה שלו .
מה שגם מאוד חשוב ולכן גם החברות הגדולות תופסות את רוב השוק הוא תו תקן לדלתות, כל דלת שנכנסת למדינת ישראל מבוצעות עליהם שתי בדיקות , אחת הוא מדבקת זיהוי יצרן ובדיקה שניה היא ביקורת על הmdf של הדלתות , קיימים סוגים שהם רעילים לכן מכון התקנים בודק גם את זה אך היא לא מהווה ערובה לאיכות וטיב הדלת , לא בודקים עמידות למים ועוד בדיקות אלא רק את שתי הבדיקות של זיהוי היצרן ובדיקת רעילות הmdf.
תעודת תו תקן , כאן במקרה זה זה של פנדור אבל קיים לכל חברות הדלתות הגדולות בישראל לעומת יבואנים כאלו ואחרים .
היצרנים הגדולים בודקים עוד המון בדיקות איכות לדלתות שיוצאות מהם ולכן יש להם יתרון יחסי גדול מבחינת האיכות על היבואנים , ביבוא יש את היכולת להביא דלת זולה כיוון שהתשומות לבקרת איכות הן גבוהות ולכן ליבואנים אין אותם, אין קסמים כמו בכל דבר , איכות עולה כסף .
שתבינו שהתשומות של החברות הגדולות על בדיקות בכלל ובדיקות מעבדה בפרט הן עצומות אז לא לכל חברה יש את היכולת להשקיע משאבים אלו.
בנוסף דלת שמיובאת מחו״ל לא תמיד מתאימה גם לתקן האירופאי והיא לא תמיד מתאימה גם לתנאי האקלים הישראלי. למשל באיטליה מייצרים דלתות ומשקופים מmdf מה שבארץ לא יתאים כי הישראלים אוהבים מאוד מים ושוטפים את הבית עם המון מים (מכיר מקרוב 🙂 ) ובחו״ל פשוט זה לא קורה . בסופו של דבר הmdf כשלעצמו אינו נגד מים ועם הזמן גם המשקוף וגם הדלת נהרסים .
מה שטוב לחו״ל לא תמיד טוב בישראל ….
בזכות זה שפנדור ושאר היצרנים הישראלים מייצרים בארץ נותן את האפשרות להתאים את כל החומרים ואת הייצור לשוק הישראלי ולתרבות הצריכה שלנו שהיא ממש שונה מחו״ל.
מאוד חשוב בנוסף לבונים לעקוב אחרי סקרי שביעות רצון של לקוחות מבחינת רמת השירות שהם מספקות.
איך לבחור דלת לבית?
דלתות פנים צריך לבחור לפי מי אתם , כלומר מי המשתמש הסופי .
אם יש ילדים קטנים בבית אז ההמלצה היא לקחת דלת פורמייקה , אם אין ילדים אז דלת בתנור וכ״ו…
הכל בהתאם לאופי המשפחה והבית שלכם.
לדוגמא יש אנשים שלוקחים דלת לחדר הורים עם זכוכית ליופי אך עם הזמן הם מבינים שאם הם רוצים להחשיך את החדר כדי לישון הם לא יכולים כי החדר מואר ויש לא מעט שמחליפים עקב כך , בקיצור אתם צריכים לקנות דלתות על פי אורח החיים והצריכה שלכם…
מהם ההכנות להרכבת הדלתות ובאיזה שלב אתם ממליצים להרכיב את הדלתות?
אין הכנות מיוחדות, ברגע שנלקחו מידות לאחר טיח וריצוף אז הדלתות יותקנו ממש לקראת הכניסה לבית .
משקוף עיוור
משקוף עיוור (סמוי) רק שתדעו היא מסגרת עץ שמותקנת בשלב סיום השלד , למה עיוור ?כיוון שבסוף תהליך הבנייה ״מעלימים״ אותו ולא רואים אותו .
תפקידו הוא לקבוע לכם את מסגרת ומידות הדלת ולסמן סרגל לגבולות הטיח.
זוהי בעצם מסגרת עץ פשוטה בעלת שלושה חלקים כמו האות ח שעשוי מעץ אורן בעל עובי של 2.5 ס״מ ורוחב של 12 ס״מ (רוחב הקיר הוא 10 וס״מ מכל צד בשביל הטיח לאחר מכן (עוד ס״מ טיח) ).
עלות התקנת משקוף עיוור הוא בערך 120–150 שקלים לדלת
מידות דלת סטנדרט הם 206 ס״מ גובה והרוחב משתנה בין 70,80,90 ס״מ.
יש מידות נוספות של 214 ומ217 עד 260 ס״מ.
אם תרצו פתח בניה 80 (דלת 80) אז המפתח בין בלוק לבלוק יהיה 86 ס״מ (3 ס״מ בכל צד) קחו זאת בחשבון. (לפנישאתם משחררים את קבלן השלד תעברו יחד עם האדריכל על מפתחי הבלוקים )
המשקוף העיוור מותקן על רצפת הבטון שלכם עוד לפני הריצוף ולכן יש לקחת בחשבון את גובה הריצוף העתידי לגובה המשקוף. כלומר אם 206 ס״מ זה הגובה הסופי אז הגובה שיהיה אצלכם בפועל הוא לפחות 10 ס״מ נוספים או יותר וזאת על פי הגובה העתידי של הריצוף.
כלומר התקנת המשקוף העיוור תהיה בגובה של 208 ( עובי המשקוף הוא 2 ס״מ)
המלצה שלנו , פתח בניה 80 90 (כלומר הכנה בין בלוק לבלוק 86 או 96 ס״מ) , למקלחות 80 פתח בניה.
(במידה והגבהים של הדלתות הם לא במידות הסטנדרטיות יש לפנות ליצרן לקבל מידות גובה)
המלצה אישית , תמיד תמיד תשימו משקופים עיוורים ,הסיבה היא שמקבלים פתח במידה מדוייקת ואז בהתקנה הדלת מתאימה .
עוד סיבה שבגינה ההמלצה היא להתקין משקוף עיוור היא שאם לאחר כמה שנים נשברה דלת אז תהליך החלפת הדלת הוא מאוד פשוט כי קיימת כבר מסגרת .
טיפים להתקנה של משקוף עיוור :
1. להתקין את המשקוף בגובה קבוע של 206 ס״מ מגובה ״שטיחמוס״ כדי שהגובה יהיה אחיד ותקין
2. חשוב לבצע איזון משקוף עיוור על ידי פלס
3. יש לבצע דיאגונל של המשקוף ולוודא התאמה.
האם מומלץ וניתן להפריד בין מתקין המשקופים העיוורים לחברת הדלתות שמבצעת בפועל את ההתקנה?
עדיף (לא חובה) להתקין את המשקוף העיוור ע״י החברת דלתות שהוא סגר איתה אך במידה ולא יש להקפיד על מידות הסטנדרט כפי שכתבתי למעלה .
אחת הבעיות בבנייה הפרטית הם מידות לא סטנדרטיות ולכן תשלמו יותר עבור דלת שבמידה לא סטנדרטית.
טיפ נוסף , בהתקנת המשקוף העיוור לוודא שקבלן השלד יבצע לכם ״כתף״ של 10 ס״מ כדי שלא להצמיד את המשקוף העיוור לקיר (לא ״אפס״ עם הקיר).בחוק הבניה חייבים להתרחק עבור הפתיחה של הידית.
לא לנסות לחסוך בנושא ההתקנה , מתקין לא מקצועי לא ירכיב לכם נכון את הדלת ותסבלו מהתקנה לא מקצועית שתלווה באיטום לא טוב עקב אי שימוש בסיליקון בחיבורים וכיוון לא נכון של הדלת .
עלות התקנה הדלת היא בערך 20% מעלות הדלת .שווה להשקיע ולא להפריד את ההתקנה מהמוצר , החברות אינם מרוויחות על ההתקנה אך בטווח הארוך עדיף לכם לא להפריד את ההתקנה מהיכן שקניתם את הדלתות! מדובר בעלות שהיא בטלה בשישים ולכן אל תחסכו על ההתקנה.
מידות סטנדרט לדלתות פנים
מידות הסטנדרט לדלתות הם 206 ס״מ גובה ו מבחינת הרוחב זה מגיע במידות של 60,70,80 ו90
תומר חן ריחאנה : האדריכל תיכנן לכם מפתחי דלתות במידות לא סטנדרטיות ? ״הרווחתם״ וכך תוכלו ללכת לקנות דלתות ב״התאמה אישית״ , צפו לתוספת עלות של 40% ויותר לכל דלת , למה אני רושם הערה זו ? כדי שלא תופתעו במהלך הבניה . תקציב תקציב תקציב . דלתות בהתאמה אישית״ לא טובות יותר מהדלתות המתועשות אלא רק בגלל שהם מותאמים לכם אישית ושתהיה לכם גמישות עם העיצוב שלהם. זה בסדר גמור וכל אחד ורצונותיו העיצוביים והכלכליים , אתם רק צריכים להיות מוכנים לכך.
אלו סוגי דלתות , משקופים וצירים קיימים
יש דלת שנקראת מילניום שכמעט ונכחדה עם ציפוי pl , נשמע סקסי נכון ? 🙂
אך מדובר בסה״כ בציפוי נייר על הדלת , לוקחים לוח mdf מצפים אותו עם נייר טפט , לוקחים משקוף מעץ ומצפים אותו עם אותו טפט .
יתרונות – רק מחיר
ההמלצה היא לא לקנות דלתות כאלו .
דרך אגב רק להבנה כללית שלכם , mdf הוא בעצם לוח דחוס עשוי משאריות עץ נסורת אבק וסיבי תאית . יתרונות שלו הם המחיר , קל לעבוד איתו , מאוד גמיש בעיצוב , אחיד בעובי שלו לכל אורכו וכמובן זול יותר מעץ.
החסרונות שלו שהוא יחסית שהוא כבד ואינו עמיד למים.
דלתות נוספות הן דלתות הלמינטו אך גם יש בחברות אחרות ובא להחליף את דלתות המילניום והפורניר . הם אינן זהות מבחינת הצבע כמו כל מוצר טיבעי והפורניר נכחד כי עם הזמן הדלתות והמשקופים היו משחירים עקב המים . למרות שדלת פורניר היתה עולה יחסית יקר אך מה לעשות, זה לא התאים למדינת ישראל בגלל תרבות ה״מים״ שדיברנו עליה.
איך הלמינטו הגיע אלינו ?
ב2002 האיטלקים המציאו פורמייקה סופר פלקס , דקה וגמישה וקראו לה למנאטינו ומשם נולדו דלתות הלמינטו . היתרון שלו זה המחיר והחומר הזה הוא יחסית אטום ,הפורמייקה ידעה לדחות את המים לעומת משקופי המילניום .יתרון נוסף שלו הוא שהצבע אחיד .
זהו בעצם לוח mdf בציפוי פורמייקה גמישה כשהמשקופים הם משקופי עץ מצופים בפורמייקה דקה (לא משקופים עיוורים אלא המשקוף הגלוי)..
חסרונות הלמינטו – הבסיס הוא לוח mdf ,לא עמיד לגמרי למים ועם הזמן אם הדלת סופגת מים היא תיהרס.
חסרונות משקוף העץ – רגישות לטרמיטים ,מים ומשקוף עץ רגיש יותר למכות לעומת משקוף פולימרי שתיכף נדבר עליו. עץ הוא חומר טיבעי ועץ שמקבל מכה ישר רואים את זה .בנוסף יש את הפן הירוק ולא מעט עצים נכרתים רק בשביל משקופים….
אז כמו שציינו למינטו זה בעצם mdf שעליו מצופה שכבה של 0.2 מ״מ פורמייקה דקה (CPL) , בסדרת יוניק למשל(סדרת יוניק זו סדרת הדלתות המוגנות במים ) לא משתמשים בפורמייקה 0.2 ואפילו 0.8 כי היא דקה מידי אלא משתמשים בפורמייקה בעובי של כמעט 2 מ״מ אקרילית שהיא פורמייקה אחרת לגמרי. בעגה המקצועית זה נקרא HPL ,חשוב שהבונים ידעו שגם כאן יש הבדל , ישנם חברות שמשתמשות נגיד בפורמייקה 0.8 מ״מ אך היא פורמייקה מלמינית שהיא פחות טובה לעומת פורמייקה אקרילית שהיא האיכותית יותר .
דרך אגב פורמייקה בעובי 0.8 מ״מ בדרך כלל מאוד נפוצה בייצור מטבחים .
בלמינטו הבסיס זה mdf שעליו מודבקת שכבה דקה של פורמייקה , בפורמייקה האקרילית כמו בדלתות יוניק למשל אין mdf בכלל אז זה לא מתנפח במים והוא הרבה יותר עמיד.
אז כדי לעשות לכם סדר CPL הוא הדק יותר ופחות איכותי מהHPL.
נמשיך…
כשפנדור בדקו אפשרות למשקוף האלומיניום גם שם הם ראו שהוא רגיש למכות לאורך זמן וכנ״ל לגבי משקופי מתכת ששם הם מחלידים לאחר כמה שנים .בנוסף משקוף מתכת ומשקוף אלומיניום הם הרבה יותר יקרים .
וכך יצא המשקוף הפולימרי שהוא חומר ממוחזר, חזק מאוד(עמיד למכות) , עמיד למים , למזיקים , טרמיטים ובכלל העמידות שלו מעולה לאורך זמן .
מהניסיון שלנו מה שהיה מקבל הכי הרבה מים אלו ההלבשות ולכן ב2006 התחלנו עם הלבשות פולימריות כדי לטפל בנושא הזה קודם כל.
השוק הישראלי קיבל את ההלבשות האלו ולאחר מכן נכנסו המשקופים הפולימריים וכיום כיוון שמבחינה עיצובית אין הבדל בין משקוף העץ למשקוף הפולימריים אז המשקופים הפולימרים שולטים וגם עמידים לאורך זמן נותנים מענה לכלל החסרונות שהזכרנו .
* לעיתים משווקים מטעים את הלקוח ומראים לו שההלבשה היא מפלסטיק בעוד המשקוף נשאר עשוי עץ ואינו עמיד במים, ההמלצה היא שהבונים תמיד לראות בעין גם את חתך המשקוף וגם את חתך ההלבשות, ולוודא ששניהם מפולימר.
חתך משקוף פולימרי
משקוף עץ , בניגוד לפולימרי כפי שאתם רואים הוא פחות עמיד למכות שהוא מקבל .
כאן אתם רואים 2 משקופים פולימרים , הימני הוא משקוף פולימרי מוקצף (פחות טוב כי הוא אוורירי ולכן פחות חזק כי הוא פחות עמיד בכל המובנים ) והשמאלי הוא משקוף פולימרי יצוק קשיח שהוא טוב יותר וחזק יותר לאורך זמן , כדי להוזיל חלק מהיבואנים/יצרנים חוסכים גם כאן אז חשוב שתשימו לב שגם כאן יש הבדלים וכדאי שתבקשו את המשקוף הפולימרי היצוק/קשיח .
ציפוי למניטו
נעבור לסוגי מילוי דלתות
כוורת
פלקסבורד
מילוי פלקסבורד
פלקסבורד ?
אלו סיבי פשתן דחוסים,כשחומר הגלם מגיע אלינו מגרמניה , היתרון של סיבי פשתן דחוסים הוא שהם לא משנים את הנפח שלהם בשינויי טמפרטורה וזה מאוד חשוב בייצור ובתהליך וכמובן לאורך זמן כשהדלת אצל המשתמש הסופי לא מתנפחת או מתכווצת . ההמלצה היא להתשמש ב100% פלקסבורד כי יש חברות שנותנות פחות כמו 70% פלקסבורד או פחות , זה אומר שבמקום לשים חתיכה מלאה לאורך כל הדרך אז ממלאים אותה בצורה חלקית ובשאר משאירים חלול .מה שעם הזמן בחלקים החלולים יראו ״גליות״ בדלת וכמובן היא תהיה פחות מבודדת אקוסטית מדלת של 100% פלקסבורד.
ההפרש בין כוורת לפלקסבורד הוא בערך 150-200 שקלים .
חתך דלת פלקסבורד עם 7 ס״מ נגד מים בתחתית הדלת .
חתך מילוי פלקסבורד
נחזור לנושא מילוי הדלתות , יש בשוק 2 סוגי מילוי דלתות , דלת במילוי כוורת זוהי דלת במילוי קרטון ודלת במילוי פלקסבורד(כפי שראיתם בתמונות הקודמות) ואלו עיקר המכירות בארץ.
כוורת – יתרונות שלה הוא המחיר , היא קלה מאוד ולכן קל להתקין אותה . חסרונות – אחרי 8-10 שנים הלוחות משתחררות , היא רגישה לחום וקור , דבר נוסף שהדלתות האלו פחות מבודדות לרעש .
כיום כמעט ולא נמכרות דלתות כאלו אלא רק להזמנות ישנות בלבד.
חתך מילוי כוורת
מילוי פלקסבורד
דלת פלץ מול שטוף קנט
יש עוד 2 מושגים שחשוב שהבונים יכירו , דלת שהיא פלץ(מגורעת) ודלת שהיא שטוף קנט , מה זה אומר?
פלץ(מגורעת) – דלת מורכבת מכנף ומשקוף , דלת פלץ היא דלת שכאשר היא סגורה היא בולטת מהמשקוף
שטוף קנט – כאשר היא סגורה היא נמצאת באותו מישור עם המשקוף (אסתטי יותר)
ארחיב עוד טיפה בהמשך…
צירים:
מרכיבים דלתות עם צירים שנקראים צירי פייפ , יש ציר פייפ כפול ויש ציר פייפ יחיד , אחד נכנס במשקוף ואחד בדלת , בציר יחיד הכיוון של הדלת היא מאוד בעייתי וצריך לפרק את ההלבשות כדי לכוון ואז יש לבצע תיקוני צבע לאחר הפירוק . בציר פייפ כפול אין צורך לפרק את ההלבשות וזה נותן יתרון גדול אז חשוב שהבונים ישימו לב לכך.
בנוסף יש צירים רגילים ( צירי ספר ) וצירים נסתרים (שקועים בתוף המשקוף).
העניין עם צירים נסתרים הוא שפשוט לא רואים אותם כשהדלת סגורה .
דלת פלץ (מגורעת) , אתם רואים את המגרעת ?
ציר פייפ כפול שהיתרון שלו שלא צריך לפרק את ההלבשה
יש את ההלבשות מסיב לדלת כפי שאתם רואים , פירוק שלהם עבור כיוון דלת גורם לניתוקם ובעקבות כך גם המרק האקרילי שמתנתק מה שמצריך עבודות תיקונים רבות לאחר מכן.
כפי שאתם רואים קיים מפתח אלן שנותן את האפשרות לכוונן את הדלת בלי לפרק את ההלבשה כפי שתראו בהסבר הבא.
לגבי דלת שטוף קנט מבחינה אסתטית היא יותר אסתטית , כל הדלת היא מגע אחד עם הגומי אטימה , המשמעות של מגע אחד זה אומר שמצריך התקנה מאוד מקצועית , ולכן כאן חובה להשתמש בצירים נסתרים שניתן לכוון אותם .
עדיף מאוד לבונים להתשמש בצירים נסתרים כיוון שבצירי ספר היא לא ניתנת לכיוון . כשהדלת סגורה יש לשמור על מרחק אחיד בין הדלת למשקוף.
בצירים נסתרים יש אלן שניתן לכוונן את הדלת עד לקבלת מרחקים אחידים.
פסי אטימה:
דבר מאוד חשוב שהבונים ישימו לב אליו אלו הפסי אטימה , יש מספר פסי אטימה מקובלים , אחרי מספר שנים פס אטימה שהוא לא איכותי הוא עם הזמן ״נמעך״ ואז הדלת כבר לא מבודדת כמו בהתחלה .מאוד חשוב לשאול איזה פס אטימה שמים ,מה האחריות על הפס אטימה .
באיזה שלב לוקחים את המידה לדלתות?
מידות אפשר לקחת רק אחרי שיש חיפויים קרי טיח,קרמיקה וריצוף , בלי זה אי אפשר לקחת מידות.
מה ההבדלים בין דלת שמוגנת מים לדלת שלא?
ההבדל שבדלת לא מוגנת מים משתמשים בmdf בהרכב הדלת ובמשקוף עץ במשקוף .
דלת מוגנת מים אין mdf בהרכב הדלת אלא ציפוי הדלת כולו פורמייקה , תחתית הדלת מוגנת 7 ס״מ עם פולימר וגם אם תהיה הצפה בבית אז לא יגיע מים להרכב הדלת .
גם כאן יש מה לדעת…. יש פורמיקה אקרילית ויש פורמייקה מלמינית , השם המקצועי נקרא hpl , האקרילי יותר פלסטי ועמיד מבחינת שריטות ,שחיקה ומים . המלמיני מתפרק בשהות ארוכה בתוך מים .
צריך לדרוש שתחתית הדלת תהיה לפחות 6-7 ס״מ כדי שאם הבונים בעתיד יחליטו להדביק ריצוף חדש ויהיה צורך לקצר את הדלתות אז 6-7 ס״מ ימנע מהם לחתוך לגמרי את המילוי הפולימרי .
ההפרש בכסף לדלת מוגנת מים לכזו שלא היא בערך 300 שקל ולכן ההעדפה היא תמיד על ידי הלקוחות היא לקנות את הדלתות המוגנות מים .
דלת מילוי פלקסבורד בתוספת החלק התחתון עם פולימר מוגן מים .
דלת במילוי mdf שאינה מוגנת מים
המשקוף פולימרי שגם עמיד במים ולכן כל המכלול מתאים נגד מים , גם הדלת וגם המשקוף.
חשוב שהבונים יבינו שיש פולימר קשיח ויש פולימר מוקצף שיותר רגיש למכות , הוא זול יותר (יש בו אויר) ואחרי כמה זמן החומר רך יותר ולכן אורך החיים שלו קצר יותר והצירים פחות מחזיקים עליהם כי החומר חלש יותר.
כי שהסברתי מקודם , הימני הוא הפחות טוב והשמאלי הוא החזק והעמיד יותר.
חשוב להבין שפנדור וחברות אחרות בשוק הם חברות עם תו תקן ולכן החומרים חייבים לעבור בדיקות מכון התקנים והמון בדיקות שאנו עוברים בניגוד לחברות שמייבאות מחו״ל.
יש דלתות שבעת ההרכבה ניתן לקבוע לאיזה צד להרכיב אותם, מה חשוב להבין בנוגע לכך?
אין דבר כזה שבונה פרטי שבונה שלד לא יודע ולא תיכנן אדריכלית לאיזה כיוון תיפתח הדלת , דלת ניתן להזמין חודש לפני הכניסה לבית ולכן חודש לפני ניתן לדעת בוודאות לאיזה כיוון הדלתות ייפתחו ולכן לא ממליץ על הפונקציה הזו כי ברגע שאפשר להפוך את הכיוונים הדלתות פחות מבודדות אקוסטית.
איך מתחזקים דלתות לאורך זמן?
מטלית לחה ולנגב , לא עם שום חומר אחר , טיפה סבון כלים , לנגב ולייבש מיד עם נייר מגבת או מטלית , זהו!
בדלתות פורמייקה בלבד אם הילד צייר על הדלת אז ניתן עם אציטון לנקות ומיד לנגב ולייבש.
דלת שצבועה בתנור, על מה חשוב להקפיד ואיך ניתן לבדוק את רמת הצביעה?
בשוק בישראל מעל 50% זה דלתות צבע בתנור , צבע בתנור זו דלת יקרה יותר משאר סוגי הדלתות.
יש כאלו שצובעים על mdf , יש כאלו שצובעים על פורמייקה , צבע אקרילי או פוליראטני ,
יש צביעה בuv (הגנת , uv) שמונע דהייה , אם יש לכם בבית דלת צבועה בתנור ולאחר שנתיים הדלת נשברה אז מה שקורה שברגע שתחליפו את הדלת הסיכוי שצבע הדלת יהיה זהה לשאר הדלתות בבית הוא סיכוי אפסי.
יש להשתדל שהצביעה תהיה עם צבע אקרילי שאינו דוהה ולא פוליריטאני ושהצביעה תהיה עם uv .
המלצה לבונים – צביעה בתנור עם uv וצבע אקרילי שלא דוהה!
צריך להבין שברגע שצובעים דלת על mdf שהחומר כשלעצמו הוא חומר רך בניגוד לפורמייקה וכשהוא מקבל מכה הוא מקבל ״פיצוץ״ בצבע . המלצתנו לבונים להשתמש בדלתות צבע רק על פורמייקה ולא על mdf .
*mdf ״שותה״ מים לעומת הפורמייקה.
צביעה בתנור
כאן כל דלת נכנסת לאחר הצביעה לתנור עם UV , תנור באורך של 40 מטר
דלתות הזזה
המלצה היא לא להשתמש בכלל אלא רק באילוצים !
היא עולה הרבה יותר , המשקוף הרבה יותר גדול , האלמנטים מאוד מורכבים , פחות אקוסטית במיוחד לא במקומות שאתם רוצים בידוד.
אם אתה שואל אותי , אם אין אילוץ לא להשתמש…
דלתות סטנלי VS דלתות אלומיניום
דלתות אלומיניום הן דלתות יקרות הרבה יותר כי האלומיניום הוא חומר יקר , זה עניין עיצובי גם אם זה משתלב בבית , חשוב לבדוק את המתקין של הדלתות ואיכות הדלת מאוד תלויה במתקין ובמי שמייצר את הדלת מבחינת הפרופילים .
שאלה נוספת שצריך לשאול האם רוצים שכל הבית יהיה עם אלמנט של אלומיניום יחד עם החלונות בבית.
יש דלתות אלומיניום שרק המשקוף הוא אלומיניום.
צריך לקחת בחשבון איזה סוג אלומיניום שמים לכם.
בסטנלי יש גם לבטן משקופים מה שגורם לבלאגן גדול במקרה שרוצים להחליף דלתות ומשקופים וצריך להרוס חצי בית כדי להחליף.
יש לקחת את הדברים האלו בחשבון.
איזה טיפים נוספים תוכלו לתת לבונה כדי שבאמת יקבל איכות טובה של דלתות ?
לא להסתכל על החור בגרוש , איכות עולה כסף . כדאי לבדוק תמיד עם מי עושים עסק וגם אם שילמתם עוד 10-20% וקיבלתם איכות טובה אז הרווחתם איכות ושירות.
ביצוע דוגמאות חריצה על הדלת, מה חשוב שהבונים יבינו בנוגע לכך, יש לכם טיפים חשובים בנושא זה?
בכל החברות יש דוגמאות של פסי ניקל וזה עניין של טעם אישי . יש כאלו שבאים עם הדוגמא עד קצה הדלת (לא מומלץ כיוון שבדרך כלל נכנס מים ואדים לתוך החריצים או שאנשים נשרטים ) . עניין של טעם.
ויש כאלו שעוצרים 10 ס״מ לקראת סוף הדלת שזה הכי עדיף.
בקשר לחירוצים , עושים עם דלתות בצבע בתנור, קודם חורצים ואחרכך צובעים , תמיד זה בתוספת מחיר וגם חירוץ בצבע.
בדרך כלל בבנייה הפרטית בדרך כלל בצבע בתנור לוקחים חריצה.יש כל מיני דוגמאות חריצה.
מי שלוקח דלתות פורמייקה לוקח את הפסי ניקל כי לא ניתן על פורמייקה לחרוץ ולצבוע.
דוגמאות פסי ניקל , שימו לב שהם לא עד סוף הדלת אלא מסתיימים 10 ס״מ לפני סוף הדלת.
פרזולים
צוהרים – ניתן להרכיב אותם על כל דלת , בחדרים רטובים כדאי שהצוהר יהיה מפולימר שלא יתנפח לאחר זמן וזה קורה בפועל .
מנעולים- יש מנעול עם לשונית אבל כבר לא משתמשים בו הרבה עקב כך שהיו בו חסרונות כך שהמשקוף היה נשבר לאחר זמן שימוש ובנוסף גם היו שומעים את הטריקות , מה שנפתר עם סוג המנעול המגנטי מה שנקרא מנעול מגנטי (טריקה שקטה), מנעול שבגלל שאין לו לשונית מעלה משמעותית את אורך הזמן של הדלת לעומת הלשונית הוותיקה וזאת כיוון שהוא ללא קפיץ אלא עם מגנט .
דבר נוסף שהוא מאוד חשוב הוא לראות איך מחברים את הידיות לדלת , יש דלתות שהידיות לא מחוברות ישר למנעול מה שגורם לידית עם הזמן להשתחרר . חשוב שהבונים יבדקו שהידיות מחוברות על המנעול .
מנעול מגנטי
חשוב שחיבור הידית יהיה ישירות אל המנעול מה שנותן אורך חיים ארוך כדי שהידית לא תשתחרר לאורך זמן , שימו לב לכך
לגבי סוג המפתחות של הדלתות , יש מפתח אפס , יש מפתח צילינדר ויש תפוס/פנוי.
מפתח אפס – זה בעצם מנעול המאפשר פתיחה של כל הדלתות בבית עם מפתח אחד .
מפתח צילינדר – זה מנעול הרגיל , מפתח ייחודי לכל דלת.
תפוס/פנוי זו סוג של מנעול שניתן לפתוח אותו גם אם נעלו מבפנים את החדר בעזרת אמצעי שאינו מפתח .המלצה שלנו , בכל הבית לשים תפוס/פנוי ואין צורך לחפש מפתח כל הזמן או שמישהו ננעל לכם בחדר.
כאן אתם רואים צוהר אור + תפוס/פנוי בחלק החיצוני של הדלת
וזה המנעול בחלק הפנימי של החדר.
זהו , אם יש לכם שאלות שהחסרתי או כל ידע אחר שחסר לכם תשלחו שאלות ונעדכן כאן על המאמר כדי להשלים את החסר.
אז לאחר שסיימנו את השאלות/תשובות ניגש בעצם לסיור לראות איך בעצם מיצרים דלתות , אני חייב לציין שביקרתי כבר במפעלי דלתות שונים בארץ והייצור בפנדור הוא לא פחות ממדהים …. אוטומציה מלאה של הכל , מדהים !
יאללה, נתחיל בסיור ?
ראשית טעימה ממש קטנה של 2 דקות של וידאו מהסיור ואחרכך נמשיך בתמונות והסברים .מקווה שתהנו
אז בעצם כל מפעל מייצר מתחיל בביקורת של קבלת חומרי הגלם שלו ולכן נסתכל מתהליך קבלת חומרי הגלם ועד אריזת המוצר הסופי שזה הדלת והמשקופים.
חייב שוב לציין שהמפעל באופן הכי כנה ומנקודת המבט שלי פשוט גאווה ישראלית קודם מבחינת רמת הטכנולוגיה והרובוטיקה המתקדמת ושנית שמחתי לראות שהוא ממוקם בפריפריה ומפרנס לא מעט משפחות מקרית גת ומהאזור שזה ממש לא פחות חשוב , המטרה של כולנו היא לעודד צמיחה של מפעלים באזורי הפריפריה וזה רק עושה טוב למשק ובכלל וזו השקפתי האישית ולא משנה על איזה מפעל מדובר , כן ירבו!
כאן התחלנו , כאן מקבלנים , בודקים ומאחסנים את חומרי הגלם לייצור , מדובר במלאי לייצור לחצי שנה קדימה כי פנדור מייצרים המון דלתות ביום גם עבור הפרטית וגם עבור הבניה הרוויה .
מדוע חשובה הבדיקה של חומרי הגלם ? לדוגמא , חומר גלם שהוא עץ , לא ניתן להשתמש בו לייצור מיד איך שהוא מגיע למפעל , יש צורך שהוא ״יישב״ במחסנים כדי שיקבל את הלחות ו״יעבוד״ בתנאי האקלים הישראלים לפני השימוש בו כדי שהדלתות לא יקבלו ״בטן״ ולכן כל משטח של חומר גלם מכיל את הסוג שלו ותאריך ההכנסה למחסן.
חומרי הגלם מגיעים בעיקר מגרמניה בפרט ואירופה בכלל .
ממשיכים להתקדם …כמות עצומה של חומרי גלם
חומרי גלם למשקופים (פולימרים)
זה למשל חומר גלם שהוא עץ , שימו לב לתאריך הקבלה שלו ורק כרגע הוא יכול להיכנס לייצור
זה למשל מלאי של מילוי פלקסבורד לדלתות ,מיובא מגרמניה אך יש גם ממדינות אחרות ואף מסין אך האיכות הגרמנית של החומרים היא כאין וכאפס לעומת שאר המדינות אך לטווח הארוך זה משתלם כיוון שהעמידות שלו והערך המוסף בצור הסופי היא אדירה .
כמו שכתבתי , כמות המלאי היא עצומה וזאת כדי לתת דרישה לכל הזמנה נכנסת ובמקסימום שלושה שבועות לספק את הדלתות ליעד.
כמות עצומה של מלאי…
מילוי פלקסבורד , הכל מלא , בדלתות אתם תיתקלו במושג 60% 70% פלקסבורד , זה אומר שלא כל הדלת מלאה כך אלא חותכים אותה לפלחים (עבור חיסכון בחומרי הגלם)
בהמשך לתמונה הקודמת , כך נראית דלת 100% מילוי פלקסבורד. חתיכה מלאה של הפלקסבורד .
מילוי כוורת , זה בעצם מילוי קרטון, יתרון – זול , חסרון – פחות עמידה לאורך זמן
זהו, לאחר שעברנו על כל מסלול חומרי הגלם נכנסו לאולם הייצור אשר תיכף תראו שמורכב מאולם ע נ ק עם 2 קווי ייצור זהים לחלוטין שעובדים במקביל וגם מגבים אחד את השני במקרה של תקלה באחד מהם כדי שלא ייפסק הייצור במצב של תקלה .
קו ייצור ימני ושמאלי
זהו אחד מהקווים , כפי שאתם רואים הוא ממש ארוך והכל אוטומטי ללא מגע יד אדם , מגע היד היחיד שיש זה בקרת איכות וטיפול בדלתות שאינם בגודל של מידות סטנדרט ולכן גם מקבלים מחיר גבוה יותר לדלתות שאינם במידות רגילות , כמות המשאבים והתשומות שמשקיעים בדלתות שאינן במידות סטנדרט הן גדולות מאוד ולכן חשוב שאתם כבונים תקפידו להישאר במידות רגילות אלא אם כן מראש את רוצים מידות ״אחרות״ ולקבל גמישות בעיצוב ,רק תקחו בחשבון את התוספת הכספית.
בכל מקרה רק שתדעו שכושר היצור של המפעל הוא כ2500 דלתות ביום!!!
זאת שדירת הייצור כשפס הייצור הימני זהה לגמרי לשמאלי .
כאן אתם רואים חיבור של עץ לפלסטיק עבור ההגנה ממים לדלתות. החלק הבהיר יותר זה בעצם פלסטיק
המתנה לפס הייצור , דלתות מוכנות אך ללא ״ת.ז״ , עדיין ללא חירור וכ״ו….
דלתות שממתינות על פס הייצור
[בכמה מילים מה מתבצע כאן]
כאן רובוטים ללא מגע יד אדם לוקחים את הדלתות שראינו מקודם ועולות על פס הייצור לחירור והתקנת מנעולים והכל אוטומטי
ביצוע חירור לדלת
הכנות חירור – אוטומט לגמרי ולכן גם מדוייק לגמרי , מדהים!
חירור לציר + התקנת הציר על הדלת
הכנה לצוהר אור
הכנת צוהר אור לכל אורך הדלת
לאחר חירור הדלת הרובוטים מעבירים את הדלתות למפעל הצבע לצביעה בתנור
העברה לפס הצבע
מכונת הצביעה והתנור … !
דלת בכניסה לצביעה ולתנור
40 מטר אורך של תנור
טוב, התקדמתי וסיימנו את הצביעה והגענו למפעל שאחראי על ייצור המשקופים הפולימריים וצוהרי הדלתות .
בקרת איכות , כאן בודקים איך המשקופים עומדים בטמפרטורות גבוהות מאוד .
דלת לשונית רגילה מול מגנטי
חירוץ על פורמייקה עם פסי ניקל
צוהר חלון לדלתות , חשוב שיהיו מפולימר עמיד למים
זהו לאחר גמר ייצור הדלתות נעטפות וממתינות למשלוח
זהו מסך בקרה של מתחם שלם שתפקידו לבדוק את האיכות של הדלתות לאורך זמן בפתיחה וסגירה של דלת ללא הפסקות , כך בודקים את האיכות של על מכלול הדלת לאורך זמן.
כפי שאתם רואים בתמונה המספרים זה כמות הפתיחות/סגירות של הדלתות , מגדירים ובודקים
זהו!!!!
נשאר לי רק לומר תודה על אירוח נפלא ומתן המידע הכלכך חשוב לכם הבונים בלי שום קשר להיכן אתם קונים , פשוט כדי שתבינו איך מייצרים , מה לשאול וכ״ו כדי שתקבלו מוצר טוב ולאורך זמן מכל חברה שתבחרו.
אז תודה רבה לפנדור בשמי ואני מקווה שתפיקו תועלת מהמאמר ואם חסר מידע כמובן שתשלחו ואשלים אותו עבורכם.
שלכם ,
תומר חן ריחאנה